Pagina principală Apariții editoriale Plan editorial Cărți on-line Comandă
Avertisment Dezvăluire Cuvântul editorului Glife introductive
Cap. I Cap. II Cap. III Cap. IV Cap. V Cap. VI Cap. VII Cap. VIII Cap. IX Poezie Bibliografie


VII
Misterioasele tablete


Dar ce cheie dau tabletele aflate la Tărtăria? ce e cu aceste tablets? Cu cât ne întrebăm mai mult, cu atât rătăcim firul istoriei și mai ales acolo nu reușim să descifrăm corect și nu înțelegem ce vrea să spună inscripția. De pildă: "O piatră cu 7 ochi" nu înseamnă decât un om a cărui constituție (adică principiile sale) este septenară. Sau acolo unde vechii poeți inițiați vorbeau de "fundarea unui oraș" se înțelegea "stabilirea unei doctrine." Dar să revenim la note, simplificându-le fără voie și lipsindu-le de amănunte spre a ușura zborul gândirii către scop.
În anul 1921, geologul William Niven face săpături în Mexic, la Almizoctla și scoate de la o adâncime de patru metri prima dintre tabletele devenite faimoase. În decembrie 1923, după explorări sistematice și înverșunate, dă la iveală 975 dintre aceste tablete misterioase. În anul 1924, Dr. Morlay, de la Institutul Carnegie, mărturisește că simbolurile de pe aceste tăblițe nu se aseamănă cu nimic din ceea ce se cunoștea până atunci în Mexic sau aiurea.
Cine se putea încumeta acum să dezlege și să descifreze misterul acestor texte adormite sub lestul atâtor veacuri? Unul singur și acesta era James Churchward.
În anul 1868, un savant colonel, James Churchward însuși, întâlnește într-un templu din India un preot îndrăgostit de arheologie și de inscripții antice. Acest preot îl inițiază într-o limbă moartă pe care o credea limba de origine a omenirii.
Și într-o bună zi i-a destăinuit colonelului că în arhivele templului s-ar afla niște tablete misterioase provenind dintr-un ținut legendar dispărut. Erau fragmente dintr-o colecție pierdută, prețuite mult și păstrate cu grijă în oalele lor. Preotul nu îndrăznea să le scoată și să i le arate, dar sub presiunea multor rugăminți a adus două dintre acestea, care, curățite cu luare aminte spre a nu scrijela lutul, au revelat frânturi de texte de o atât de mare importanță încât, după mari și îndelungate implorări, a consimțit să le scoată și pe celelalte. Ele povesteau, în detaliu, despre creația Pământului și a omului.
James Churchward a căutat și în alte părți ale lumii tablete asemănătoare pentru întregirea acestei colecții, în Tibet, în Caucaz, în Birmania, în Gobi unde a descoperit o statuie a androginului primitiv. A mai făcut cercetări în Siberia, în Urali, în Asia Centrală, în Egipt. A cutreierat insulele Pacificului, făcând cercetări documentate în Noua Zeelandă, în Samoa, Tahiti, Marchize și Tonga-Tonga.
Cincizeci de ani a studiat textele trecute prin mâna sa, traducând, analizând, comparând. Și-a consumat existența în căutarea de documente, în studierea lor și în descifrarea inscripțiilor și a simbolurilor întâlnite.
Ipotezele sale au fost de astă dată întregite și confirmate de săpăturile lui William Niven, cu care, de altfel a luat contact imediat. În anul 1934, numărul tabletelor ajunsese la 2600.
Examinându-le pe cele din Mexic, el a observat asemănarea perfectă cu acelea pe care le avusese sub ochi în India. Caracterele erau identice.
A descoperit astfel urmele unui continent dispărut: MU. Din ansamblul tabletelor a reconstituit istoria, geografia, religia, filosofia acestui tărâm fabulos.
Descoperirile lui Schliemann, cel care a dezgropat Troia și a revelat civilizația miceniană, i-au confirmat existența.
Lucrările lui James Churchward sunt: The Lost Continent of Mu, The Children of Mu, The Sacred Symbols of Mu, pe care le-am dori răsfoite, cercetate și înțelese și de către cititorii și studioșii noștri.
Adâncindu-ne în trecutul îndepărtat, lumea va apărea și mai clară și mai exactă.

Copyright © 1998-2004 Vip PLUS Computers
VipNET® este marcă Vip PLUS Computers SRL.
All rights reserved. Version 5.0